Vanliga frågor med tillhörande svar om FLB Europa

Här har vi sammanställt svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Har du fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Vilka typer av tjänster erbjuder FLB Europa?

På FLB Europa erbjuder vi:

  • Insiktsdrivna kreativa kommunikationstjänster i köpta, förtjänade och egna kanaler.
  • Både varumärkesbyggande och försäljningsdrivande kommunikation.
  • Reklamkampanjer,  PR-bearbetning, varumärkesstrategier, identitetsdesign, content till egna kanaler mm.
  • Vägledning och uppköp av samarbeten, ambassadörer och sponsring.
  • Medierådgivning, medieplanering och medieköp för både traditionella och digitala kanaler (inkl SEO/SEM).
  • Undersökningar av varumärke, målgrupp och kampanj i webpaneler med högsta kvalitét.

Vilka roller har ni på byrån?

På FLB Europa har vi tre huvudtyper av roller: strateger, kreatörer och projekt/produktionsledare. Tillsammans arbetar dessa roller för att säkerställa att vi levererar lösningar som är både effektiva och kreativa.

Strategerna är specialiserade inom varumärke, PR eller media/kanalplanering och arbetar med att utforma de övergripande strategierna för våra kunders kommunikations- och marknadsinsatser.

Kreatörerna är experter på att skapa engagerande och minnesvärda koncept och budskap och har specialiseringar inom idé, copywriting och art direction.

Projekt- och produktionsledarna ser till att hålla ihop och driva projekten framåt, ha koll på timmar och pengar samt fungerar som kund- och produktionsansvariga.

Men våra medarbetare är mycket mer än olika titlar och roller. Det som förenar oss är att vi har rätt motiv, stort mod och mycket mänsklighet.

Varför ska jag välja att jobba med er?

Du ska välja oss om du vill att det ska vara enkelt, tryggt och kul att köpa kommunikation. När vi frågar våra kunder vad de tycker om oss så beskrivs vi som lösningsorienterade, leveranssäkra, engagerade, kreativa, flexibla och trevliga (kundundersökning HT2022).

Vi tror att dessa fina adjektiv har mycket att göra med att vi har ett brett erbjudande och kan lösa många av de viktiga momenten och utmaningar som uppstår i ett kreativt projekt. Och om vi inte har kunskaperna och resurserna i huset så har vi ett brett nätverk av duktiga frilansare som vi köper in utan några påslag. Läs mer om våra samarbetsformer här.

Hur ser ni på den kreativa processen?

För oss är “var” och “när” lika viktiga frågor som “vad” och “hur”. Vi lägger mycket tid på att orkestrera vår kreativitet för att svara på 
dessa frågor i en och samma rekommendation.

Det innebär att det ska vara lätt att förknippa kommunikationen med ditt varumärke, och att den verkligen är intressant och relevant för målgruppen. Mycket tid läggs också på att bena ut hur våra idéer beter sig genom hela kundresan, och så ser vi till att utnyttja varje kanals specifika förutsättningar. Läs mer om vår kreativa process här.

Vilka jobb är ni mest stolta över?

Vi är stolta över alla våra projekt, men framför allt är vi stolta över våra långa och produktiva relationer med några av Sveriges största varumärken. Det tycker vi också är ett bevis på att vi är uppskattade partners till olika marknadsavdelningar runt om i Sverige. Läs mer om våra case här.

Hur sätter ni era priser?

På FLB Europa anpassar vi oss efter kundernas behov när det gäller ersättning. Du kan välja mellan månatlig retainer, årsarvode eller offerering från projekt till projekt.

Oavsett modell ingår en dedikerad projekt-ledare, inga procent på mediaköp och inga procentuella påslag på hantering av kostnader. Det betyder att du bara betalar för de timmar som vi jobbar och de inköp vi gör för er räkning och inget annat fuffens. Exakta timpriser per resurs och tidsestimeringar för våra jobb är alltid transparenta och tillgängliga för dig.  Läs mer om vad vi kostar på ett ungefär här.

Hur ser ni på samarbetet mellan er och era kunder?

Vi uppskattar våra kunders delaktighet och ser samarbetet som en avgörande del av processen. Du är alltid involverad i viktiga beslut och vi stämmer regelbundet av med dig för att säkerställa att vi är på rätt spår och att dina förväntningar uppfylls. På så sätt blir samarbetet både enklare och roligare för alla inblandade. Läs mer om hur vi arbetar i den kreativa processen här.

Kan man testjobba med er?

Självklart! Vi förstår att välja byrå kan kännas som att “köpa grisen i säcken”. Och så är det för oss också. Vi föredrar därför att som ett första steg identifiera ett mindre och avgränsat projekt för att lära känna varandra och se hur vi fungerar tillsammans utan att binda upp oss. Det kan exempelvis vara ett delmoment i en större uppgift eller något helt fristående. Kontakta oss här.

Varför heter ni FLB Europa?

I början hette vi FLB, som står för Firma Lundvall & Becker – vilket såklart refererar till vår grundarduo Björn Lundevall (Creative director) David Becker (VD).

Efter ett par år när byrån växte kändes namnet för litet. “Europa”, tänkte David och Björn. “Europa låter stort”. Och på den vägen är det.